måndag 12 april 2010

Härliga vår!

I helgen har vi mest tagit det lugnt o bara fixat här hemma. Fredrik har tvättat bilarna o trädäcket, tagit fram trädgårdsmöbler, oljat dom o trädäcket. Så nu är det finfint på trädäcket. O finare blir det, ska plantera lite blommor imorgon o sätta bak de fina ljuslyktorna som står på framsidan just nu. Jag har räffsat hela trädgården, sprungit en runda (kryss i taket!!) o varit ute med barnen i det fina vädret. Celina älskar att vara ute! Räcker med att vi säger att vi ska gå ut så hämtar hon som jag berättat innan, både jacka o skor.
Benjamin har vi knappt sett röken av i helgen, han har lekt med sina kompisar hela tiden. Nu vet man knappt var han håller hus, de har blivit så stora pojkarna här på gatan!! De sköter sig själv mycket mer nu.

Vi har varit på Benjamin ganska länge nu om att han ska lära sig cykla på sin stora cykel, utan stödhjul. Alla de andra barnen cyklar runt på sina stora cyklar o har superroligt. Benjamin kommer efter på sin lilla cykel med stödhjul o trampar på som ett djur o ändå hänger han inte med de andra. Han har i o för sig haft väldigt roligt ändå, men han blir ju så trött snabbt just för att han måste trampa så mycket mer på den lilla. Han har varit benhård, han vill inte cykla utan stödhjul. Vi har tom försökt muta med Andy´s lekland, när han cyklar ska vi gå dit, men inte innan dess. Men nej, han har stått på sig.
Berättade för en granne idag att han inte vill för att han är rädd för att ramla o göra sig illa, då kom hon på att de hade en bok som heter "Franklin lär sig cykla". Den handlar om en sköldpadda som inte tror att han kan cykla eftersom han ramlar hela tiden, men när han tänker efter så är det mycket som han kan som inte alla hans kompisar kan o då vågar han prova igen. O lär sig ganska fort. Jag fick låna den o när jag läste den för Benjamin ikväll, var han ändå inte riktigt övertygad, så jag förklarade, än en gång, hur jag lärde mig o hur man håller osv. Frågade honom sen om vi skulle gå ut o prova, fast att han hade lagt sig o klockan var för mycket, o det fick jag bestämma... Självklart sa jag ju att vi skulle prova på en gång, så han hoppade upp ur sängen, drog på sig ett par mjukisbyxor, sa till Fredrik o sen gick vi tre ut. O det gick kanonbra!! Han var så otroligt duktig o han hade superroligt!! Vi är riktigt stolta över honom, varken han eller vi trodde att det skulle gå så bra på en gång! O han trodde absolut inte att det skulle vara så roligt, o lätt!! När vi kom in igen var han riktigt taggad o sa själv att vi skulle prova imorgon igen, sen ringde han till farmor o farfar o berättade. Det var så roligt att höra hur stolt han var när han berättade för dom! När han gick o la sig igen, hörde jag hur han berättade för sina gosedjur om hur duktig han var o hur långt han kunde cykla utan att ngn höll i honom :O)) Så ofantligt roligt att se honom så lycklig!!
Imorgon ska vi berätta för honom att han ska få åka till Andy´s i veckan :O)
Älskade lilla unge!!

0 SÖTA KOMMENTARER:

Skicka en kommentar

Jag blir väldigt glad när du skriver en snäll rad till mig ♥