I dagarna har det bakats massor med kakor och julgodis här hemma. Imorgon vankas det 4-årskalas och till julafton måste man ju ha lite julgodis. Har som vanligt gjort chokladkolor och rocky road fudge men i år testade jag även passionsfruktstryffel som blev riktigt goda. Fredrik som aldrig äter sånt annars, gillade dessa skarpt! Det är ju ett väldigt gott betyg!
Som små söta snöbollar :O)))
Receptet hittade jag på Instagram där Anna-Karin (#ak_cancan) som driver CanCan Interiör lagt ut det.
Passionsfruktstryffel
ca 30 st
ca 30 st
25g smör
1/2 dl vispgrädde
2 st passionsfrukter
200g vit choklad
kokos
1/2 dl vispgrädde
2 st passionsfrukter
200g vit choklad
kokos
Smält smör och vispgrädde i en kastrull. Hacka under tiden chokladen i
mindre bitar.
Dela passionsfrukterna och skrapa ut innehållet och blanda i den i
gräddblandningen. Rör om väl.
Rör ner chokladen och låt allt smälta samman. Häll upp chokladen i en skål
och låt svalna.
När chokladen svalnat, ta en tesked choklad och forma till en boll. Rulla
alla i lite kokos.
Jag ställde in smeten i kylen en stund och med hjälp av två teskedar formade jag sen små bollar.
De smälte lite i händerna annars tyckte jag.
Chokladkolorna är superenkla att göra och ska bara koka i 6 minuter. Plus i kanten på det!
Snabblagad chokladkola
ca. 60 st.
4 msk kakao
4 msk vetemjöl
4 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 1/4 dl ljus sirap
225 gr smör eller margarin
Blanda allt i en kastrull, rör och låt koka ganska kraftigt i 6 minuter.
Häll massan på en plåt med mjölat bakplåtspapper.
Låt kallna och skär därefter kolan i bitar med en oljad kniv.
Lägg i papper. Förvaras i kylen.
0 SÖTA KOMMENTARER:
Skicka en kommentar
Jag blir väldigt glad när du skriver en snäll rad till mig ♥