lördag 18 augusti 2012

Dagar att minnas ♥

Nu har vi alla återgått till vardagsrutinerna igen. Nästan i alla fall, Benjamin börjar ju inte skolan förrän på tisdag så nu är det bara fritids som gäller. Fredrik började arbeta i måndags och barnen fick en mjukstart med bara 3 dagar på dagis och fritids. Har svårt att fatta att Benjamin redan ska börja i tvåan! Tyckte att han nyss började i nollan! Ja, det är väl som man säger, det är på barnen man märker att man börjar bli gammal...! Men jag blir ju inte äldre än 27.... hihi ;O))

I förra veckan hade jag 3 nattpass på rad vilket innebar 4 dagars ledighet därefter. Då passade vi på att njuta av tiden tillsammans, det har vi ju inte fått alltför mycket av denna sommaren. Dagarna spenderades såklart på Sturkö, med lite födelsedagsfirande av mannen i mitt liv.
En av dagarna blev det en tur in till Karlskrona och Sailet, ett årligt evenemang på östsidan av Karlskrona. Fantastiskt läge med en vacker utsikt över havet. Längs kajen fanns det tivoli, marknadsförsäljare, lokala krögare med små serveringar mm. Så mysigt att strosa runt och titta på allt och njuta av den härliga utsikten. Det blev även en liten tur upp på stan, tanken var att vi enbart skulle äta lite lunch, men det slutade med att Fredrik nästan tömde en av Karlskronas klädersbutiker...

Vi hade lite tankar på att ta skärgårdsbåten in till Karlskrona men dessvärre hade de dragit ner avgångarna så att det inte passade oss tidsmässigt. Trist, men vi kunde inte riktigt släppa att det hade varit mysigt att se hela skärgården från havssidan så dagen efter blev det åter en tur till Karlskrona för att åka skärgårdsbåten. Turen tog ca. 2 timmar och var helt magisk! Tyvärr var inte vädret på vår sida men desto mindre folk att trängas med :O)) Benjamin stod nere och pratade med kaptenen hela resan och fick en liten privat guidning av skärgården. Roligast var dock att låna kikaren. Celina roade sig med att springa upp och ner mellan utedäcket och serveringen.


Trots det trista vädret envisades denna unga dam med att slänga av sig jackan...!


Ett av de fina hus som vi åkte förbi. Helt i min smak!

Samma dag som vi åkte hemåt mot Kristianstad blev det en runda till Barnens gård strax utanför Karlskrona. Där finns det både en stor lekplats, bondgårdsdjur som man kan gå in till, hoppborgar, studsmattor, ponnyridning och det bästa av allt - ett badland! Barnen var som vildar i vattnet och i vattenrutchbanorna! Celina är verkligen helt orädd och slänger sig ut för de större rutchbanorna! Vi fick tom upp henne i det höga Tjurfallet där man åker i ring. Hon kiknade av skratt!


Bildkälla
Karlskrona är verkligen en helt fantastiskt vacker stad som verkligen är värd ett besök. Det finns en del som både passar stora och små, ex. Marinmuseet som vi besökte förra året där man får gå ombord på en minsvepare och gå ner för att se hur det ser ut under däck, det finns en undervattenstunnel där man kan se ett äkta vrak som ligger under museet. På Dunkers däck, ett experimentrum, kan barnen själv få bygga små båtar, måla och även få gå in i en simulator för att känna på hur det är att köra olika båtar. Efteråt kan man njuta av en god bit mat på deras fina uteservering. Fritt inträde för barnen är ett extra plus!
Barnens gård är också ett måste om man har barn som älskar djur och att bada.
Och självklart måste man ju bara strosa runt nere vid kajen för att insupa den underbara atmosfären.

Blev ett långt inlägg idag, nu ska jag klicka hem lite fint till mig själv!

3 kommentarer:

 1. Vad underbart du har skrivit Hjärtat! Älskar dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Mmm, älskar dig också Darling! Saknar er så otroligt mycket! Ses imorgon kväll.
   Pusspuss.

   Radera

Jag blir väldigt glad när du skriver en snäll rad till mig ♥